PC

GOG platforma je ostvarila značajni profit u prvom kvartalu ove godine

Kao platforma za distribuciju video igara, Good Old Games(GOG) nije pokušavao da se probije među velikima i borbu za prevlast sa Steam platformom, već je zauzeo posebnu misiju kada su u pitanju igre za PC.

Cilj vlasnika GOG platforme, CD Projekt grupe, je pre svega očuvanje starih, retro igara od zaborava, prodaja “čistih” naslova bez ikakvog vida DRM zaštite, a sa GOG Launcherom je ideja da se sve platforme objedine na jednom mestu.

Zbog te specijalne misije, GOG nije poslovao baš najuspešnije prethodnih godina, pre svega zbog funkcije poštenog naplaćivanja. Korekcija cena u odnosu na region je bila dobra ideja, ali se od nje odustalo pošto tako sama platforma dobija izuzetno malo preko potrebnog novca.

Sa najnovijim finansijskim izveštajem, otkriveno je da je GOG platforma nakon dugo perioda konačno napravila solidan profit za kompaniju CD Projekt od oko 12 miliona dolara, što je povećanje od 85% u odnosnu na prvi kvartal prošle godine.

Najveći deo prodaje putem GOG platforme čini The Witcher franšiza, dok je dobar deo zarade za CD Projekt Red donela i prodaja na drugim platformama, kao i prodaja fizičkih predemeta u vidu majci, jakni, figurica i slične robe.

Ova suma je svakako potpomognuta pandemijom korona virusa i primoranošću da se ostane kod kuće, kao i generalnim rastom gejming industrije i potrošnje u istoj. U istom izveštaju je navedeno da je The Witcher serijal prodat u preko 50 miliona primeraka

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top