Vesti

CS:GO uskoro prelazi na Source 2 endžin

Counter-Strike: Global Offensive je i dalje izuzetno popularan, a prema nedavnim rekordima po broju konkurentnih igrača, slobodno se može reći i da je popularniji nego ikada.

Ta popularnost dolazi iz mnogo razloga, ali ono što većini smeta jesu ograničenja zastarelog Source endžina. Source 2 verzija postoji već dosta dugo i pokreće Dota 2 i nedavno VR ostvarenje kompanije Valve, Half-Life: Alyx, u kojem su najbolje prikazane tehnološke mogućnosti.

Sada, postoji velika šansa da će CS:GO izvršiti tranziciju na Source 2 i to već sredinom maja, akoj je verovati glasinama sa takmičarske platforme B5, koja je na kineskom Weibo blog otkrila da će tranzicija na novi endžin biti izvršena 18. maja.

Ovo nije jedini izvor koji navodi da CS:GO uskoro prelazi na Source 2, pošto je u martu ekipa sa Valve News Network otkrila da bi se tako nešto moglo odigrati u naredna dva meseca, a ovaj novi datum se uklapa u te tvrdnje.

Source 2 će sa sobom doneti brojne novine, poput moderne grafike i fizike, kao i pozitivne izmene u CS:GO, tako da je pred dugogodišnjim igračima pravo iznenađenje kada se pojavi. Glasine kruže da ova izmena dolazi kao odgovor na Riot Gamesov Valorant, ali i da bi CS:GO postao primamljiviji igračima u Kini, gde Steam treba zvanično početi sa radom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top