Meridian
Vesti

Pewdiepie postao ekskluzivni striming partner Youtube platforme

Najpopularniji jutjutber na svetu sa preko 104 miliona pretplatnika, Pewdiepie, i platforma čiji je aktivni član već više od 10 godina, su u prošlosti imali dosta zajedničkih uspona i padova.

Zahvaljujući odličnom uspehu i rastu ranijih godina, Youtube je ovu internet zvezdu uključio u brojne projekte, kao što je Scare Pewdiepie i godišnji recap serijal, ali zahvaljujući brojnim kontroverzama izazvanim ponašanjem ovog Jutjubera, svi mogući ugovori su raskinuti i u poslednje dve godine je izgledalo kao da platforma i Pewdiepie idu nekim svojim zasebnim putem, ne obraćajući pažnju jedno na drugo.

Međutim, na sceni živog strimovanja sadržaja vlada velika borba platformi, gde su glavni protivnici Twitch i Mixer koji su u trci da obezbede što više ekskluzivnih ličnosti i tako sebi obezbede dolar, odnosno koji milion više. Mixer je sa Twitcha povukao mnoga zvučna imena, kao što su Ninja i Shroud, dok je konkurent pokušao da ostatak obezbedi ugovorom.

Za veći deo kolača se sada bori i Youtube, koji je pojedincu sa najvećom bazom fanova ponudio ugovor o ekskluzivnom strimovanju koji je naravno prihvaćen, ali suma nije poznata. Pošto je u pitanju Pewdiepie sa trocifrenim brojem subova i preko 25 milijardi pregleda, velika je verovatnoća da se radi o ugovoru od nekoliko desetina miliona dolara.

Pewdiepie je proteklih godina dosta retko strimovao na Youtubeu, poslednji put je to bilo pre nego što ga je T-Series prestigao po broju pretplatnika. Do kraja prošle godine, ovaj jutjuber je imao ekskluzivni ugovor o strimovanju sa DLive platformom, koji je izgleeda istekao.

Pewds će morati da se pazi ispada i komentara koji bi moglu da ugroze ovaj ugovor, na šta je rukovodstvo platforme skrenulo pažnju. Biće zanimljivo videti da li će nastaviti sa aktivnim igranjem Minecrafta ili će se oprobati u nekim kompetitivnim igrama.

Comments
To Top