Vesti

Najava Madden NFL 21 odložena u znak podrške protestima u Sjedinjenim Državama

U Sjedinjenim Američkim Državama epidemija korona virusa sa najvećim brojem zaraženih i najvišom stopom smrtnosti u svetu nije jedini problem. Trenutno su u jeku masovni protesti koji počinju da liče na građanski rat u Mineapolisu zbog ubistva mladog afroamerikanca od strane policije.

Policajac kriv za ubistvo mladića je već uhapšen i osuđen za zloupotrebu poslovne dužnosti i trećestepenog ubistva, ali protesti i neredi ne prestaju. Ovaj glas naroda se daleko čuje iako mnogi umesto prave pobune koriste priliku za uništavanjem i pljačkanjem prodavnica, pa se tako podršci priključuje i Electronic Arts koji je odložio predstavljanje Madden NFL igre za sezonu 2020/2021.

U zvaničnoj objavi odlaganja navedeno je da EA hrabro stoji uz pogođenu zajednicu i da je ovo vreme u kojem se ne može razgovarati o igrama. već će za to biti nekog drugog puta, kako bi se sada svi fokusirali na borbu za promenu.

Mnogi drugi izdavači su se priključili podršci protesta i Black Lives Matter organizaciji, što je dobro videti, ali ne daje nikakve konkretne rezultate, već više izgleda kao sakupljanje jeftinih poena.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top