Vesti

Summer of Gaming i Cyberpunk 2077 događaji otkazani zbog protesta u SAD

Ova nedelja je trebala biti prepuna velikih najava novih igara i detalja o nadolazećoj Playstation 5 konzoli, za šta smo se i pripremali. Međutim, nemili događaj na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država doveo je do talasa protesta i nemira širom države, a i šire.

Do sada se strepelo da će pandemija korona virusa poremetiti planove po pitanju razvoja igara i održavanja digitalnih konvencija, ali je sasvim iznenadna situacija dovela do dodatnih problema za developere koji žele da pruže novine fanovima.

Mnogi iz gejming industrije su stali uz zajednicu u znak podrške, ali je zbog protesta rešeno da se brojni predstojeći odlože. Prvi je Soni istupio sa odlaganjem dugo priželjkivanog PS5 događaja do daljnjeg, a sada su i naredne prezentacije pomerene.

Za 11. jun je bio zakazan događaj Night City Wire, u potpunosti posvećen igri Cyberpunk 2077, gde se mogu očekivati novi detalji o svetu igre i priči distopijske budućnosti. CD Projekt je odlučio da se događaj pomeri za 25. jun, kako bi se situacija smirila i da je potrebno čuti daleko bitnije glasove.

Za 11. jun je zakazano još nekoliko događaja, poput onog koji organizuje Electronic Arts, ali trenutno nije poznato da li će i on biti odložen.

Još jedna žrtva ovi nemira koji su se proširili i na ostatak sveta je IGN-ov Summer of Gaming događaj koji je sa sobom trebao doneti velike novitete i najave novih igara. Na svu sreću, ovaj događaj nije dobio veliko odlaganje kao Night City Wire, već je događaj umesto za 5. jun, sada zakazan za 8. jun naredne nedelje.

Obrazloženje organizatora je isto kao i kod prethodno odloženih događaja, a IGN će ujedno prestati sa objavama na današnji dan 2. maj u znak podrške povređenoj grupi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top