PlayStation 5

PS5 će zbog brzine SSD-a imati prednost u odnosu na Series X, ali će Xbox to navodno nadoknaditi

Ova godina će proći u znaku sudara nove generacije konzola od strane Sonija i Majkrosofta, sa okršajem na više polja, i ne samo po pitanju igara.

I pre nego što smo dobili puno predstavljanje, SSD Playstation 5 konzole je dobio niz pohvala i komentara da će doneti pravu revoluciju u igrama. Za ovaj “famozni” SSD je ranije navedeno da trenutno jedini može da pokreće demo Unreal 5 endžina, u šta smo se kasnije uverili da može i običan laptop.

Pročitajte još: Playstation 5 vs Xbox Series X

Nekako je već utvrđeno da Playstation 5 na polju smeštajnog kapaciteta ima prednost u odnosu na Xbox Series X, ali jedan od bivših predstavnika brenda, Vilijam Stilvel, tvrdi da nije u pitanju prevelika prednost.

Stilvel navodi da će developeri uspeti da prilagode svoje igre za Xbox Series X sa sličnom brzinom učitavanja kao na PS5, pošto će to biti jedan od načina da se igra dobro prodaje i na toj konzoli. Pod pogodnostima brzog smeštajnog kapaciteta podrazumeva se učitavanje koja traje svega sekundu i koje je predstavljeno prostom tranzicijom između scena u igri.

U podkastu koji se dotakao ove teme, rečeno je kako će developeri Xbox ekskluziva uspeti da iskoriste sposobnosti hardvera do maksimuma, kao i da će Series X imate brojne druge pogodnosti u odnosu na PS5 koje bi trebalo dovesti do izjednačene borbe.

Naravno, performanse i reči na papiru su jedno, a kako će to u praksi izgledati ostaje da vidimo kada se konzole pojave ove jeseni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top