PlayStation 5

Koliko je veliki Playstation 5? Poređenje sa ostalim konzolama

Dizajn Playstation 5 je izazvao pomešane reakcije, sa radikalno drugačijim izgledom u odnosu na dosadašnje konzole kompanije Soni. Sa trejlerom nisu došli nikakvi novi detalji, niti za cenu konzole niti tehnički podaci “kutije”.

Zahvaljujući predstavljenom izdanju koje poseduje 4K Blu-Ray čitač diskova, koje ima iste dimenzije svuda, fanovi su uspeli da otkriju gotovo precizne dimenzije Playstation 5 konzole, i pritom su nju uporedili sa ostalim.

Na osnovu čitača diskova, forumaši na ResetEra procenili su da je PS5 visok oko 38 centimetara i širok 9cm. Samim tim, PS5 je viši i od Playstation 3 konzole, koja je tu titulu nosila više od jedne decenije.

Kada se uporedi sa glavnim suparnikom, Xbox Series X, Playstation 5 je dosta viši, dok je Micorosoft konzola znatno šira sa oko 15 cm. Ne čudi što XSX porede sa frižiderom, a nedavno otkriveni dizajn PS5 sa ruterom.

Kako biste dobili ideju koliko je PS5 veći od ostatka sveta konzola, na redditu je osvanula fotka koja prikazuje poređenje rame uz rame, tako da već sada možete isplanirati gde ćete uklopiti ovu konzolu ako planirate da je kupite.

Naravno, potrebno je sačekati na zvanične dimenzije od strane kompanije Sony, ali su ove mere načinjene od strane fanova prilično precizne, upravo zbog toga što su veličine USB portova i drajvova svuda standardne.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top