PlayStation 5

Trenutno nema naznake da će Playstation 5 imati opciju nalik na “Smart Delivery” brenda Xbox

Uz otkrivanje frižiderastog izgleda Xbox Series X konzole, sa sve specifikacijama, Majkrosoft je otkrio da korisnike nove generacije Xbox konzola očekuju brojne povlastice i olakšice tokom prelaska.

U skladu sa misijom da se korisnicima omogući što veći pristup igrama, bez ograničenja, Microsoft je sa Smart Delivery opcijom međugeneracijske nadogradnje omogućio potpuno besplatni prelazak na Xbox Series X onima koji su kupili Xbox One verziju. Ova ponuda je već sada pozitivno prihvaćena, pošto igrači mogu slobodno uživati u igrama na staroj generaciji, a kada steknu uslov za prelazak na Seriju X, ne moraju davati dodatni novac za kupovinu istih igara.

Nedavno je otkrivena lista igara koje će se pojaviti sa Smart Delivery oznakom po izlasku, i tu se ne nalaze samo igre Xbox Game Studios grupe, već i naslovi drugih izdavača, kao što je dugoočekivani Cyberpunk 2077.

Za razliku od Majkrosofta, koji je na sebe preuzeo zadatak da igračima omogući besplatni “prenos” naslova sa Xbox One na novi, Soni navodno nema u planu kreiranje funkcije po uzoru na Smart Delivery. Prema izveštaju portala Gamespark, Soni će odluku od međugeneracijskoj nadogradnji u potpunosti prepustiti izdavačima igara. To znači da će svako individualno moći da donese takvu odluku sa sopstvenim pravilima, kao što je recimo caka da nadogradnji podleže samo digitalna igra a ne i fizička kopija.

Da li će developeri uložiti dodatni razvoj(i odustati od dela zarade) kako bi ustupili fanovima da igre prenesu i na narednu generaciju trenutno nije baš najjasnije. Za sada je jedino poznato da će Madden NFL 21 biti dostupan besplatno za PS5 onima koji su kupili igru za četvorku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top