Mobile

Započeta primena video igara u svrhu lečenja ADHD sindroma

Video igre kao lek

Osim u svrhu zabave i popunjivanja slobodnog vremena, video igre će sada pronaći svoju prvu primenu u svrhu lečenja bolesti kod dece, prvenstveno ADHD sindrom, odnosno deficita pažnje i poremećaja hiperaktivnosti.

Američki odsek administracije koja sprovodi kontrolu nad sredstvima korišćenim u svrhu lekova, FDA, odobrio je da se igra EndeavorRx koristi samo u svrhu lečenja ADHD sindroma kod dece starosti od 8 do 12 godina.

U igri deca kontrolišu avatara koji se kreće kroz stazu sa ciljem prikupljanja raznih objekata i zaobilaženje prepreka. Pošto igra ide na recept, ona će biti dostupna kroz period od mesec dana, pet dana u nedelji u trajanju od pola sata dnevno. Pre puštanja u upotrebu za lečenje, igra je testirana i pokazala je pozitivne rezultate u vidu poboljšanja pažnje kod dece, što i jeste svrha lečenja kada se radi o poremećaju pažnje.

Ovo je istorijski trenutak za medicinu i industriju video igara, pošto se po prvi put specijalno namenjena igra koristi za lečenje bolesti. Brojna istraživanja su ranije otkrila da igranje video igara povoljno utiče na igrače i da poboljšava motoriku kod dece.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top