Vesti

Microsoft gasi Mixer striming platformu

Iznenada ili ne, kompanija Majkrosoft je objavila vest o gašenju striming platforme Mixer, i to nakon nekoliko pokušaja da se otme deo kolača od “velike ribe” Twitcha.

Iako su na ovu platformu dovedeni top strimeri poput Ninje i Shrouda, Mixer jednostavno nije zaživeo među širom publikom, zbog čega Majkrosoft menja taktiku. Sa gašenjem platforme neće pustiti da sve ode niz vodu, već se udružuje sa Facebook Gaming.

Strimeri i korisnici platforme mogu izvršiti tranzijiciju na Facebook Gaming, dok će Fejsbuk kao kompanija nastaviti prvobitnu viziju. Mixer strimeri na ovaj način stiču priliku da privuku još veći broj fanova, pošto je FB Gaming integrisan direktno u Facebook ekosistem.

Mixer striming servis će nastaviti sa radom sve do 22. jula ove godine, dakle još mesec dana, a nakon tog perioda će svaki posetilac biti preusmeren ka fb.gg sajtu.

Majkrosoft u ovom slučaju nije uspeo ispuniti cilj u potpunosti, ali je baklju predao Fejsbuku, da nastavi da gradi i kreira inkluzivnu zajednicu na internetu. Facbook Gaming već ima dobar vetar u leđa, a prilik Mixer zajednice na čelu sa Ninjom može doprineti razvoju i eventualno ugroziti Twitch i Youtube.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top