PC

Avalanche Software radi na novoj Harry Potter igri koja izlazi naredne godine

Video igre sa Harijem Poterom kao glavnim junakom u prethodnim godinama nije bilo za PC platformu i aktuelnu generaciju konzola. Ta dugogodišnja pauza u ovom plodonosnom univerzumu će se uskoro privesti kraju sa novim naslovom.

Kako navodi poznati insajder industrije video igara, Džejson Šrier, Avalanche Software(ne Avalanche Studios) radi na Harry Potter igre koja se treba pojaviti naredne godine kao multiplatformski naslov, koji izlazi i za next-gen konzole(PS5 i Xbox Series X). U izveštaju za portal Bloomberg navodi se da će radi o igri sa otvorenim svetom i radnjom koja se odvija u Hogvortsu i drugim poznatim lokacijama iz filmova, takođe sa poznatim čarobnjacima.

Avalanche Software, koji je prepoznatljiv po igrama kreiranim na osnovu animiranih filmova, već duži period radi na ovoj igri o poznatom čarobnjaku, i ona je već nekoliko puta procurela u javnost, sa navodima da nosi naziv Magic Awakened.

O igri se sada govori ne zato što će uskoro biti otkrivena, već povodom nedavnih optužbi na račun kreatorke serijala knjiga o Hariju Poteru, Dž. K. Rouling, da je transfobična osoba, pošto je objavila tvit kojim je navodno povredila zajednicu trans osoba. Nakon niza, sa našeg stanovišta, bespotrebnih kritika, neki developeri koji rade na igri su se osetili povređenim, a ujedno je otkriveno i da Roulingova nema velikog udela u radi na igri.

U izveštaju se navodi da je otkrivanje zakazano za kasniji period tokom ove godine, pošto vlasnik Hari Poter franšize, Warner Bros, navodno planira da prvo predstavi novu Batman igru, pa tek onda čarobnjačke avanture.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top