Vesti

Procureli dokument kompanije Microsoft otkriva da je u planu jeftinija Xbox konzola

Kampanja kompanije Majkrosoft kojom se publika priprema za dolazak nove generacije Xbox uređaja nije imala prevelikog uspeha, pošto masa fanova i dalje očekuje najave kvalitetnijih igara i prvenstveno ekskluziva.

Dok očekujemo jul i planirani događaj vezan za igre Xbox Game Studios grupe, Majkrosoft je greškom na internetu objavio dokument u kojem se spominje slabija verzija Xbox Series X konzole.

Izgleda da ova kompanija planira da ponudi rešenje za igrače koji žele da po nižoj ceni zaigraju naslove nove generacije, tako što će imati sve ključne funkcije kao i Xbox Series X, dok će određeni elementi izostati kao što je moćni hardver i visoke rezolucije.

Od specifikacija se spominje oko 8 GB RAM-a, slabiji procesor i 4 teraflopsa performansi u odnosu na 12 teraflopsa kod Series X.Samim tim Series S ili Project Lockhart namenjen igranju u 1080p/1440p rezolucijama, dok je moćnija konzola za 4K rezolucije. Vrlo je verovatno da će ovaj slabiji hardver doći u isključivo digitalnom obliku, kako bi se dodatno umanjila cena konzole i pružio jeftini ulazak u svet nove generacije. Na taj način bi se dodatno ugrozio Soni, koji je već predstavio 2 verzije Playstation 5 konzole.

Ovo i ne predstavlja veliko iznenađenje, i velika je verovatnoća da se radi o tačnim detaljima koji nisu trebali još biti otkriveni, pošto se još pre par meseci govorilo o postojanju verzije konzole drugačije od Xbox Series X. Microsoft je ovu politiku vodio i sa Xbox One generacijom, gde smo pored klasične konzole dobili slabije “S” i jače “X” izdanje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top