PC

Igre koje postanu deo Xbox Game Pass servisa beleže znatno povećanje prodaje

Xbox Game Pass pretplatnički servis je dom ogromnom broju naslova, kojima pristup dobijate po izuzetno niskoj ceni pretplate i tokom njenog trajanja imate neograničenu slobodu igranja i napredovanja.

Pored zabave za male pare, Xbox Game Pass daje velike benefite i developerima čije se igre nalaze na ovom servisu, bilo trajno ili prolazno. Ovaj pretplatnički servis navodno pomaže da se video igre prodaju daleko bolje nego pre dolaska na servis, iako su na XGP dostupne po jednoj ceni.

Tako tvrdi Majk Rouz, direktor izdavačke kuće No More Robots, koja je pre oko godinu dana na XGP dovela igru Descenders. Ovaj naslov je prilično solidne prirode sa fokusom na biciklističko trkanje po lošem terenu, koji se nije nešto preterano probio među publikom.

Popularnost igre je porasla sa dolaskom na Xbox Game Pass i trenutno je 8. na listi najpopularnijih igara, što se direktno odražava i na prodaju na drugim platformama. Rouz nije podelio tačne brojke, ali je otkrio da se prodaja igre generalno utrostručila u odnosu na period pre dolaska na servis. Iako je prošlo više od godinu dana, Descenders se i dalje dobro prodaje na Xbox konzoli, pošto je prošle nedelje prodato 5 puta više jedinica u poređenju sa nedeljom pre objavljivanja na XGP.

Oduševljen ovakvim obrtom, Rouz je izlavio da je ponovo obnovljen ugovor sa servisom, tako da Descenders ostaje dostupan na servisu još godinu dana najmanje. Drugi developeri i izdavači nisu zvanično otkrili da je ovo slučaj i sa njihovim igrama, ali je veoma verovatno da mnogi drugi imaju ovaj benefit, pogotovu što se u ponudi nalazi dosta daleko popularnijih naslova.

U našem regionu je generalno teško doći do Xbox Game Pass pretplate, ali nije nemoguće, pošto na svu sreću postoji zaobilazni put u vidu kupona. Xbox Game Pass je svakako vredan dodatnog truda, pošto donosi više od stotinu igara besplatno za PC i Xbox One, zbog čega ovu platformu možete posmatrati kao demo izlog, i nakon probe se odlučiti na kupovinu same igre, što izgleda većina radi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top