Vesti

Microsoft je prvobitno imao plan da Xbox Series X u prodaju pusti već tokom avgusta

Svima je već univerzalno jasno da je korona virus je poremetio mnoge planove za budućnost i ne samo kada su u pitanju naredni meseci. U gejming industriji je došlo do niza odlaganja, promena režima rada, a prema nekim navodima prave posledice se tek trebaju osetiti.

Međutim, ko bi rekao da je zbog korona virusa Microsoft propustio šansu da svoju novu konzolu donese nekoliko meseci pre Sonija. Svaka nova generacija konzola kompanija Soni i Microsoft dolazi praktično istovremeno, tako da potencijalni kupci u startu imaju izbor jedne ili druge strane, što je američka kompanije želela da predupredi.

Prema glasinama sa portala Thurrott, Majkrosoft je imao u planu da Xbox Series X konzolu u podaju pusti krajem avgusta, dok bi slabiji Lockhart uređaj doveo par meseci kasnije. Leto/kraj leta kao period puštanja u prodaju nove konzole zvuči iznenađujuće, ali je time ova kompanija verovatno imala u planu da napravi veliko interesovanje  i inicijalnu potražnju, pošto bi se time Playstation 5 pojavio tek nekoliko meseci kasnije.

Portal navodi da su se sada datum izmenili zbog korona virusa, što je primetno po odloženim događajima posvećenim novim konzolama. U junu nije bilo nijednog događaja, pa tako za neki drugi period očekujemo predstavljanje “slabije” Lockhart konzole koja će biti pre svega jeftinija u odnosu Xbox Series X, ali neće imati naivne performanse.

Šteta što je korona omela ove planove, pošto bi bilo jako zanimljivo videti uticaj ranijeg izdavanja na prodaju i reakciju Sonija.

Za sada, Microsoft navodno u planu ima julski događaj posvećen Xbox first-party ekskluzivama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top