PlayStation 4

Sony kontaktirao portal VICE zbog dodele negativne ocene igri The Last of Us 2

Jun mesec je obeležio dolazak najnovije Playstation ekskluzive, The Last of Us 2, ali i velikih problema koji nekako ne jenjavaju. Teško je te probleme opisati kao skandal, ali ogromni jaz između ocena publike i ocena kritičara na Metacriticsu sam po sebi govori da nešto nije baš kako treba.

Gomila kritičara je za The Last of Us 2 kao ocenu dodelila 10-ku, pohvalivši elemente u vidu gejmplej mehanika, provokativnih ideja i generalno “propagande” koja se nalazi u igri.

Portal Vice se klonio pomena propagande i politike koja se nalazi unutar igre, i doneo je recenziju koja se pozabavila glavnim aspektima jedne video igre, sa zaključkom koji nije bio pozitivan po najnovije ostvarenje studija Naughty Dog. Recezent Rob Zakni je kao zaključak napisao da u igri nema ničeg inovativnog i onog što do sada nije viđeno u igrama studija Naughty Dog, zbog čega je on kontaktiran od strane Sonija.

Prema pisanju Polygona, osoba zaposlena u Soniju kontaktirala je recezenta sa konstatacijom da je pružio nefer zaključke i da se nije dotakao nekih pobošljanja. Navedeno je da je razgovor tekao bez oštrog ispitivanja, ali je svakako neverovatno da jedna kompanija kao što je Soni, zbog kritike po pitanju elemenata igre mora lično uskočiti i direktno kontaktirati osobu koja je pisala recenziju zbog neslaganja sa ostalim sjajnim ocenama.

Ovaj potez deluje kao neko čudno propitivanje, a možda i pokušaj da se promeni mišljenje. Bilo kako bilo, kontaktiranje nekog portala zbog postojanja različitog utiska deluje srozavajuće, pogotovu pošto je The Last of Us 2 već u prva 3 dana prodaje postao najbrže prodavana PS4 ekskluziva.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top