PlayStation 4

Sony tiho najavio 9 indie igara za PS4 i PS5 konzole

Ne mora svaka najava neke nove igre proći sa prevelikom pompom i privlačenjem pažnje, već je red da se neka predstavljanja novih igara odigraju i u skromnijem formatu.

Kompanija Soni je tokom juna održala uzbudljivo predstavjanje dizajna Playstation 5 konzole uz prvi talas next-gen ekskluziva i igara, a sedmi mesec u 2020. godini započinje indie inicijativom zahvaljujući kojoj je predstavio 9 novih igara za Playstation 5 i Playstation 4 konzole.

Putem pokrenute inicijative, Soni želi da pomogne manjim developerima u izradi projekata, sa ciljem da Playstation ekosistem načini najboljim za nezavisne igre.

9 predstavljenih naslova donosi različita iskustva pred igrače i smešteni su u više žanrova, tako da će se bukvalno naći za svakoga po nešto. Sve su zanimljivi projekti za koje je Soni posvetio više pažnje u specijalnom blogu, a svaka od najavljene igre ima i svoj trejler koji prikazuje mehaniku igranja i vizuelni stil.

Od indie igara iz ove grupe, najviše pažnje svakako privlači Worms Rumble, studija Team17 koji je rešio da uspešnu formulu koja sačinjava ovaj serijal potpuno preokrene. Umesto klasičnog turn-based gejmpleja, novi Wormsi će biti pucačina u realnom vremenu, sa modovima igranja za 32 igrača, što unosi novi dinamiku u serijalu.

Bitno je napomenuti da predstavljene igre neće biti potpune Playstation igre, već će se istovremeno, ili sa kojim mesecom zakašnjenja, pojaviti i na ostalim platformama, kao što su PC i Xbox One. Ovo je solidaran potez kompanije Soni, pošto omogućava developerima u usponu da se bolje probiju u izuzetno kompetitivnom ekosistemu.

Predstavljene igre su:

Carto

F.I.S.T.

Heavenly Bodies

Maquette

Haven

Creaks

Worms Rumble

Where the Heart Is

Recompile

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top