Gadgets

HARDWARE: Steelseries Arctis 1 Wireless

Svesni smo činejnice da bežična tehnologija sve više prisutna u svakodnevnom životu a posebno kada imamo u vidu slušalice. Međutim Steelseries se opredelio da ne ide relativno standardnim putem Bluetooth konekcije već da izbace pristupačan model koji je prilagođen baš gejmerima koji se na uređaje povezuje preko USB-C porta.

Steelseries Arctis 1 Wireless

Arctis 1 slušalice su osnovna serija u SteelSeries ponudi i kao takve ne donose neke specijalne pogodnosti ali je kvalitet izrade i dalje na vrlo visokom nivou. U pitanju su stereo slušalice sa standardnim headbandom koji se podešava na izvlačenje. Ipak ono što je sigurno kod svih SteelSeries slušalica pa i kod ovog modela jeste da je udobnost na zaista vrhunskom nivou – jastučići su urađeni od fine tkanine i zaista lepo naležu na uši. Sama tkanina čini da slušalice na glavi možete udobno držati i više sati bez bojazni od znojenja, čak i u vrelim letnjim danima. Na levoj slušalici se nalaze i kontrole jačine zvuka, mogućnost mutiranja mikrofona kao i USB-C konektor i konektor za 3.5mm audio džek ako odlučite da ih povežete preko kabla. Tu je i savitljivi mikrofon koga možete u potpunosti odstraniti kada ga ne koristite.

Zvuk sa slušalica je sasvim pristojan ali ništa što će vas oduvati, u pitanju su ipak gejmerske slušalice pa su kao takve najviše i prilagođene publici koja voli znatno jače baseve. S obrzirom da su u pitanju stereo slušalice nema govora o nekom surround sistemu, ali zahvaljujući samom dizajnu naušnica možemo reći da nude sasvim solidnu izolaciju od spoljašnje buke.

Wireless je ipak glavni adut ovih slušalica a funkcioniše po neverovatno jednostavnom sistemu – sa jedne strane su slušalice a sa druge se nalazi mali adapter koji se stavlja u USB-C port. I to znači da nema uparivanja, nema traženja bluetooth konekcije, nema kašnjenja zvuka, ništa, situacija je bukvalno identična kao da ste ih povezali kablom. Ovo takođe nudi i mnoge druge opcije koje nisu dostupne standardnim Bluetooth modelima – pre svega recimo lako povezivanje na Nintendo Switch konzolu koja najčešće traži specijalno sertifikovane slušalice. Pored toga možete ih lako povezati na bilo koji telefon ili tablet novije generacije koji su sada svi već prešli na USB-C standard i nemaju 3.5mm džek. Konačno tu je povezivanje na PC računare koji imaju USB-C port, ali i za one koji nemaju postoji adapter na USB-A standard koji ima svaki računar. Konačno isti adapter možete iskoristiti za PS4 konzolu tako da je to četvrti tip uređaja na koji ove slušalice možete povezati bežično. Čak i ako imate XBOX konzolu (a to možete primeniti i za PS4) slušalice možete iskoristiti tako što ćete ih kablom povezati na bežični kontroler. Nažalost iz nekog razloga XBOX ne podržava povezivanje slušalica preko USB porta direktno na konzolu što bi radilo u slučaju Arctis 1 Wireless modela.

Sa jedne strane korišćenje adaptera, pogotovu na telefonu deluje malo komplikovano kada to možete već da uradite preko Bluetooth konekcije, ali činjenica da ovaj uređaj onda možete koristiti na različitim platformama bežično bez bilo kakvog podešavanja svakako opravdava te neke sitne nedostatke. Dobra stvar je i što je vreme trajanja baterije deklarisano na 20 sati što bi trebalo da bude sasvim dovoljno, a uređaj se može koristiti i dok se puni preko kabla.

Sve u svemu Arctis 1 Wireless bežičnoj tehnologiji pristupaju na jedan novi način, vrlo su orijentisane baš ka gejming populaciji i svakako se isplate pre svega onima koji slušalice žele da koriste na različitim platformama. Dobra stvar je i što cena nije previsoka kada se uzme u obzir da su u pitanju bežične slušalice, zvuk je na solidnom nivou a udobnost nošenja zaista vrhunska. Konačno ovo je zaista jedan od retkih uređaja koji može adekvatno da ispuni namenu igranja na različitim platformama.

Izvor: RUR Esports

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top