Vesti

EVO 2020 otkazan zbog optužbi za seksualno zlostavljanje na račun direktora

Tokom ove 2020. godine brojne stvari su potresle gejming industriju, pre svega korona virus i promena načina rada praćena nizom odlaganja. Onda smo imali masovne proteste u Sjedinjenim Državama koji su doveli do pomeranja datuma održavanja određenih događaja, a u proteklim danima su na površinu isplivale razne optužbe po pitanju zlostavljanja u kompanijama.

Mnoge kompanije su započele sprovođenje unutrašnje kontrole, dok je javnosti otkriveno dosta navoda o zlostavljanju na radnom mestu u raznom obliku. Veliki turnir u borilačkim igrama, EVO 2020, otkazan je zbog optžbi na račun jednog od osnivača, Džoija Kjulara.

Na internetu su se pojavile ozbiljne optužbe u kojima se navodi da je Kjular seksualno zlostavljao tinejdžera, što je i potvrđeno kasnije. Onda je usledio niz negativnih komentara, i brojni učesnici su otkazali svoje prisustvo sa EVO 2020.

Zbog toga što praktično nema nikog ko bi učestvovao na turnirima, EVO 2020 je u potpunosti otkazan, a Kjular je smenjen sa pozicije direktora kompanije, i više neće imati nikakve veze sa EVO brendom.

Talas optužbi u brojnim kompanijama nastavlja da raste i ostaje da se vidi da li će određeni događaji ili kompanije biti ugroženi zbog tuđih grešaka kao EVO.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top