PC

Predstavljanje Xbox ekskluziva zakazano za 23. jul

Najnoviji događaj kompanije Microsoft koji se tiče naredne generacije konzola je već zakazan, pošto je na Xbox Twitter kanalu objavljeno da će se 23. jula u 17 časova održati predstavljanje Xbox igara.

Za razliku od brojnih drugih izdavača, Microsoft ovim putem nije pružio nikakav tizer ili detalj kojim bi se napravio takozvani hajp. Takođe, vrlo je verovatno da u danima pred ovaj događaj, kojih ima oko 16, neće biti mnogo specijalnih objava koje će se ticati predstojećeg otkrivanja igara.

To će biti velika promena od prošlog, majskog događaja gde se unapred govorilo o igrama i podizana su očekivanja igrača, da bi se na kraju susreli sa negativnim reakcijama, pa su potom grešku i sami priznali. Biće da je ova kompanija sada naučila na osnovu greške od pre par meseci, a fanove verovatno interesuje da li je naučena lekcija od pre oko sedam godina, kada se pojavila Xbox One konzola.

Sa dolaskom generacije na izmaku, ponuda ekskluziva bila je izuzetno slaba, i taj trend se održao tokom svih ovih godina, što je negativno uticalo na Xbox brend. U skorijem periodu je porastao broj članova Xbox Game Studios grupe, pa samim tim i broj projekata koji su pod velom ekskluziviteta i biće predstavljeni 23. jula na događaju.

Od igara se očekuju naslovi iz najpopularnijih franšiza u vlasništvu Microsofta, kao što je Fable 4, Perfect Dark reboot, Forza 8 i mnogobrojni naslovi o kojima se govorilo u ranijem periodu.

Tokom ovog događaja teško da će biti spomena o samoj Xbox Series X konzoli, već se to verovatno prepušta avgustovskom događaju o kojem već postoji par zanimljivih informacija. U narednom mesecu, biće predstevljana budžetska next-gen konzola, kodnog naziva Lockhart, koja će po nižoj ceni u odnosu na Seriju X pružiti ulazak užitak u narednoj generaciji sadržaja, a prema nekim neproverenim informacijama to su čak 200 evra.

Dosta zavisi od ovog julskog događaja, praktično čitav uspeh naredne generacije Xbox konzola, pošto bi sa kvalitetnom postavkom ekskluziva i kasnije jeftinijom next-gen konzolom Microsoft postao dosledni suparnik kompaniji Soni i Playstation 5 konzoli.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top