PlayStation 5

Soni drastično povećao proizvodnju Playstation 5 konzola

Playstation 5 konzole već uveliko izlaze kao gotovi proizvodi sa proizvodnih traka u japanskim fabrikama, što je dobar znak da neće biti odlaganja izlaska za narednu godinu.

Situacija sa korona virusom nije značajno poremetila početak proizvodnje Playstation 5 konzola, ali je zbog ekonomskog aspekta i nadolazeće krize, Soni navodno odlučio da ove godine proizvede izuzetno mali broj uređaja. Prema izveštaju portala Bloomberg iz aprila, u proizvodnju nove generacije konzola se trebalo ući sa ukupno 5-6 miliona proizvedenih uređaja do marta 2021. godine, ali se ta cifra sada promenila.

Novi izveštaj portala Bloomberg navodi da je broj uređaja koji će biti proizveden do kraja godine biti 10 miliona, što je značajno povećanje od prvobitno planirane proizvodnje. Navodi se da će prvih 5 miliona biti gotovo do septembra, dok će druga polovina biti kompletirana do kraja godine.

Iako su ranije prognoze upućivale na to da će početna prodaja Playstation 5 konzole biti slabija u odnosu na PS4, to se verovatno neće ostvariti zbog ovog povećanja. Odluka da se proizvodnja više nego udvostruči verovatno dolazi nakon pozitivnih reakcija publike na futuristički dizajn konzole, kao i prihvatanje malog, ali kvalitetnog broja najavljenih ekskluziva. Naravno, cena je još uvek nepoznata za obe verzije konzola, ali izgleda da to ne utiče preterano na rastuće interesovanje

Još uvek ne znamo koliko je vremena potrebno da bi robotske mašine sklopile jedan Playstation 5. Za PS4 je to svega 30 sekundi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top