Vesti

Nvidia RTX 3080 Ti će navodno zahtevati novo napajanje kako bi funkcionisala

Nvidia se priprema da predstavi Ampere seriju grafičkih kartica, sa još moćnijim karakteristikama u odnosu na prethodnike, a izgleda i čipovima dosta žednijim energije.

Sudeći po novim glasinama, predvodnik Ampere serije, Nvidia RTX 3080 Ti, zahtevaće potpuno novi PCIe konektor, sa 12 pinova kako bi grafička dobijala potrebnu snagu za rad. Sve dosadašnje grafičke kartice ove kompanije za napajanje koriste osmopinski konektor, koji je dostupan sa svim napajanjima raznih proizvođača, ali će svako ko se odluči za novu liniju grafičkih kartica morati da izdvoji dodatna sredstva i za kupovinu novog napajanja.

Ilustracije otkrivaju da neće biti moguće iskoristiti dva 6-pinska konektora, pošto je na novom izmenjen raspored pinova, što takođe upućuje na to da korisnike očekuje preko potrebna smena napajanja. Pored dodatnih troškova, promena napajanja zahteva ponovno iskopčavanje svih kabala koji služe za napajanje raznih elemenata u kućištu računara. Ipak se radi o glavnom pokretačkom elementu.

Još uvek nije potrebno otrčati u prodavnicu kako bi kupili novo napajanje, već treba sačekati, jer je ipak reč o glasinama koje na kraju ne moraju biti istinite. Čak i da Nvidia prihvati ovu novinu, to ne znači da će i drugi proizvođači grafičkih kartica, kao što su Asus, MSI i mnogi drugi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top