Mobile

Project xCloud platforma za strimovanje igara iz oblaka počinje sa radom u septembru

Dugo vremena najavljivana platforma za strimovanja video igara “iz oblaka” kompanije Microsoft počeće sa radom u septembru i sa sobom donosi dosta benefita za pretplatnike postojećih servisa ove kompanije.

Project xCloud je radni naziv ove platforme koji će se takođe promeniti kada septembar dođe. Kao i sve druge cloud striming platforme, i ova nudi igračima da na mobilnom telefonu ili tabletu zaigraju bilo koji naslov, dok će sav hardverski posao raditi jaka mašina na nekom udaljenom serveru.

Što se tiče startne ponude naslova za igranje, tu nema brige za igrače, pošto će biti dostupno preko 100 naslova, zahvaljujući integraciji u Xbox Game Pass pretplatničkom servisu koji je stekao ogromnu popularnost. To znači da će xCloud biti dodatak za pretplatnike Xbox Game Pass Ultimate programa, koji košta 15 dolara mesečno.

Sa objavom da će xCloud krenuti sa radom u septembru otkriveno je da će u početku platforma biti ograničena na mobilne uređaje, ali nije naznačeno koje tačno, kao i da je plan da se ponuda proširi na druge uređaje i jeftinije Xbox Game Pass pakete.

Microsoft je sa samom najavom Project xCloud privukao dosta pažnje. Ono što je sada na početku potrebno je da se obezbedi stabilno funkcionisanje igračima i ostalo će samo odraditi svoje. Ova striming platforma se već nameće kao ozbiljni konkurent drugim, već dostupnim, platformama, kao što su Google Stadia, gde se svaka igra mora kupovati zasebno.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top