Vesti

Metacritic uvodi period čekanja od 36 sati pre mogućnosti postavljanja recenzije

Metacritic važi za najpopularniji sajt koji na jednom mestu okuplja recenzije kritičara i recenzije igrača, odnosno korisnika, pa je u skladu sa tim i prvo mesto na kojem će zajednica izraziti svoje nezadovoljstvo prema određenoj igri.

Jedan od takvih slučajeva odigrao se prošlog meseca, sa izlaskom Playstation 4 ekskluzive The Last of Us 2, koja je dobila izuzetno visoke ocene od strane kritičara, dok su igrači reagovali negativnim ocenjivanjem. Takozvana praksa bombardovanja negativnim ocenama prisutna je od ranije, ali izgleda da Metacritic tek sada preduzima prve mere u sprečavanju ovakvih reakcija.

Iako se u zvaničnoj objavi ne navodi da je TLOU2 situacija razlog za uvođenje, Metacritic je naveo da uvodi period čekanja od 36 sati za korisnike pre nego što mogu okačiti svoju recenziju za određenu igru. Na ovaj način Metacritic želi da motiviše igrače da više vremena provedu u igri pre nego što ozvaniče svoj sud na sajtu, ali to slabo da će uticati na takozvano bombardovanje, više će ga odložiti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top