Vesti

Microsoft planira ukidanje pretplate za igranje multiplejer igara

Izgleda da nema kraja iznenađenjima u industriji video igara, pogotovu kada je u pitanju kompanija Microsoft. Ovaj izdavač i vlasnik brenda Xbox je u proteklim godinama učinio veliki broj smelih odluka koje su najviše pogodovale igračima, poput pokretanja jeftinog Xbox Game Pass servisa.

Xbox Game Pass se pokazao kao odličan uspeh i to ne samo zbog velikog broja dostupnih naslova po niskoj ceni, već i zato što su mnogi naslovi od prvog dana tu postali dostupni. Prema novom nizu glasina, Microsoft se izgleda sprema da ukine zahtev postojanja Xbox Live Gold pretplate za igranje multiplejer naslova.

Kao i kod Playstation konzola sa PS Plus, Xbox Live Gold pretplata bila je obavezna za vlasnike konzola koji su želeli da uživaju u multiplejer modovima u raznim igrama, dok je samo izuzetno mali broj naslova bio bez zahteva za ovim servisom.

Poznati leaker Klobrille objavio je na forumu ResetEra da nije pitanje “da li”, već da je samo pitanje kada će Microsoft ukloniti potrebu plaćanja za igranje mutliplejera. Ovo dolazi zajedno sa nedavno uklonjenom opcijom za kupovinu 12-mesečne pretplate iz Microsoft prodavnice, ali je potrebno sačekati na zvanične informacije od strane kompanije.

Ako se ovo obistini, Microsoft bi napravio veliku promenu ne generalnom polju konzolnog gejminga, čime bi defintivno privukao veći broj igrača, koji žele da u igrama uživaju za što manji utrošak i nezavisno od platforme. Potvrda ovih glasina bi se mogla pojaviti sa tokom predstojećeg Xbox događaja, zakazanog za 23. jul.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top