PC

U razvoju još jedan Metal Gear Solid rimejk u Unreal 4 endžinu

Pored gomile developera koji rade na različitim remaster i rimejk verzijama za igre koje su se pojavile pre nekoliko godina ili decenija, sve više srećemo i strastvene fanove koji rade na svojoj viziji neke igre i na rimejku u nekim posebnim uslovima.

Ovoga puta se radi o prvom delu u čuvenoj franšizi Metal Gear Solid, za čiji je fan rimejk prikazan prvi video u kojem se prikazuje ovaj projekat zasnovan na Unreal 4 endžinu. Zanimljivo je videti kako Metal Gear Solid izgleda izvan Fox endžina i to sa iznenađujuće visokim nivoom detalja.

Video ispod prikazuje kako izgleda borba između Snejka i Reksa, a otkriveno je da će se ovaj projekat sastojati samo od boss okršaja, što znači da se ne radi o rimejku pune igre. Obzirom na to da na ovoj kreaciji radi samo jedna osoba, jako je lepo videti da su prepoznatljivi elementi iz originala verno prenešeni, kao i game over poruka.

Ovo nije prvi put da fanovi rade na Metal Gear Solid rimejku, pošto smo nedavno videli rekreirani deo kampanje u igri Dreams, pa raniji Shadow Moses projekat koji je takođe imao za cilj da MGS prenese u Unreal 4 endžin, ali je Konami stao na put, kao što to obično ume.

Zanimljivo i prilično mudro je što se za sada ne zna identitet kreatora ovog rimejka, čime je Konami sprečen u slanju takozvane cease and desist naredbe kojom bi se obustavio rad i sprečio izlazak, pošto ne zna kome.

Kako se vama čini?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top