PC

Avowed će imati potpuno otvoreni svet, daleko veći od Skyrima, i stiže krajem 2022. godine

Igrači koji planiraju da sa narednom generacijom konzola igraju na Xbox Series X, verovatno su sa oduševljenjem prihvatili najave naslova kao što su novi Fable, State of Decay 3 i Forza Motorsport.

Sa druge strane, jedna poprilično skromna najava privukla je ogromnu pažnju publike i vezana je za nadolazeće RPG ostvarenje studija Obsidian Entertainment. Igra Avowed predstavljena je kratkim trejlerom koji nije puno toga otkrio o igri, ali je opisan kao duhovni naslednik Skyrima.

Na osnovu trejlera videlo se da je reč o jako ranoj fazi razvoja i da će proći neko vreme dok ponovo ne čujemo o ovoj igri, ali je zahvaljujući upornosti insajdera industrije Klobrille otkriveno još važnih detalja za Avowed.

Avowed neće biti samo duhovni naslednik Skyrima, već Obsidian ima za cilj da tu igru i nadmaši, pošto je otkriveno da će svet biti daleko veći, i naravno otvorenog tipa, sa gustim naseljima i raznovrsnijim strukturama karaktera. Fokus je usmeren ka kreiranju reaktivnog sveta, mahom zasnovanog na veštačkoj inteligenciji(AI) gde će ne-igrivi karakteri imati napredne živote i zadatke koji se odvijaju mimo akcija igrača.

Avowed Arrow flight

                                               Let strele je bio dominantni deo trejlera

Vremenski uslovi će se menjati u realnom vremenu i imaće velikog uticaja na magijske moći, koje su inače bazirane na fizici, ali trenutno nema dovoljno detalja. Sloboda u kreiranju karaktera će biti ogromna, sa velikim brojem frakcija i moguće je imati saputnike, dok je otkriveno da će developeri dosta pažnje posvetiti sitnim detaljima igre kako bi imerzija bila što veća.

Što se tiče tehničkih stvari vezanih za samu produkciju, na Avowed se radi već oko 2 i po godine i već je pokrenuta faza pune produkcije. U studiju Obsidian na ovom RPG naslovu trenutno radi oko 100 developera, što nije finalna cifra, jer su već u planu ekspanzije timova. I na kraju, datum izlaska je prilično daleko, ali se kao ciljni period navodi kraj 2022. ili početak 2023. godine za PC i Xbox Series X, što će opet biti pre The Elder Scrolls 6.

Pošto se radi o detaljima koji dolaze iz nezvaničnih izvora, sve ovo moramo uzeti sa rezervom, ali je bitno imati u vidu da je Klobrille poznati leaker koji je već nekoliko puta zaredom otkrio precizne detalje pre zvaničnih izvora, kao što je nedavno potvrdio predstavljanje Fable igre.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top