Gadgets

HARDWARE: EKSA E900 Pro

EKSA E900 Pro je novi proizvod koji smo dobili na test od strane proizvođača, a najviše nas je zaintrigirala činjenica da na nekoliko velikih online prodavnica u svetu ovaj model zauzima među prvim mestima po pitanju prodaje. Pa šta to čini E900 Pro tako traženim modelom?

E900 Pro

Ove slušalice spadaju u klasičan dizajn sa fiksiranim headbandom koji pomerate u podeocima kako biste ga prilagodili veličini svoje glave. Imaju velike naušnice od eko-kože a i sam headband je obložen sličnim materijalom koji je prijatan na dodir, ali imajte u vidu da verovatno može prouzrokovati malo više znojenja tokom vrelih letnjih meseci. Sam dizajn je dosta sveden kada imamo u vidu da su ovo gejmerske slušalice i preovlađuje crna boja sa samo ponekim crvenim detaljem, u šta se uklapa i LED osvetljenje koje je takođe samo u crvenoj boji. Iako ovo možda nije u ranku sa nekim „novogodišnjim jelkama“ od slušalica koje svetle na sve strane i u svim bojama spektra moram priznati da mi se ovaj minimalistički pristup poprilično svideo. Glavni adut ovog modela jeste njihova mala težina i poprilično velika udobnost što će čak i duže igračke sesije učiniti lepšim.

U pitanju je model koji ima potpuni 7.1 surround zvuk pa se samim tim na PC računar povezuje preko USB konekcije. Negde na sredini kabla se nalaze kontrole koje vam omogućavaju da pojačate ili smanjite jačinu zvuka kao i da mutirate mikrofon. Dobra stvar je što se u paketu odmah dobija i 3.5mm priključak preko koga ove slušalice možete direktno povezati na telefon, tablet ili neku od igračkih konzola. Ukoliko pak želite da ih povežete na standardni desktop PC a iz nekog razloga ne želite surround zvuk u prilogu se dobija i odgovarajući splitter što pozdravljamo. Još jedna dodatna pogodnost jeste što se dobija i vrećica za nošenje slušalica i kablova što je u ovom cenovnom rangu dosta retko. Od interesantnih opcija moram primetiti da se do sada nisam susretao sa mogućnošću da se kabl koji se odvaja „zaključa“ u slušalicama što se radi okretom na stranu. Sa jedne strane ovo je dobro da ne ispadne slučajno, ali sa druge strane ako zaboravite da ga izvadite iz računara može biti malo napadno kada krenete da ustanete sa slušalicama na ramenima.

Što se kvaliteta zvuka tiče on dolazi iz drajvera prečnika 50mm i vrlo je solidan za ovu klasu slušalica. Tu je i surround za sve one koji to vole, a naravno da je bas malo prenaglašen s obzirom da se radi o gejmerskom modelu.

Na kraju kod ovakvih slušalica je cena nezaobilazan faktor a ona verovatno najviše donosi i popularnosti – kreću se oko 30ak evra, i kada pogledate šta se sve dobija za te pare stvarno deluje da se itekako isplate. Tu su i 7.1 surround zvuk, vrhunska udobnost, mikrofon koji se odvaja, podrška za konzole, torbica za nošenje, realno deluje kao jako lep i zaokružen paket.

Karakteristike:

ModelEKSA E900 Pro
Tip7.1 surround slušalice
PovezivanjeUSB, 3.5mm
MikrofonUsmereni, može da se savija, može da se odvoji, noise cancelling
UdobnostJastučići od eko kože, Crveno LED Osvetljenje
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top