Kolumne

Play!Zine bira: TOP 10 borilačkih igara

Žanr borilačkih igara(tabačina) je konstantno popularan i održava taj nivo još od pojavljivanja u arkadama na koje smo danas praktično zaboravili, ali su one održale interesovanje igrača kroz godine i tako stalno imamo nove igre koje dozvoljavaju igračima da se nadmeću u virtuelnom svetu, gde žrtava nema, osim ponekog bačenog kontrolera.

Kao ljubitelji tabačina, predstavljamo vam top 10 igara ovog žanra koje su se pojavile u skorijem periodu, u listi koja nije napravljena po redosledu.

Naše recenzije o igrama na ovoj listi možete pročitati klikom na sam naziv igre

Dead or Alive 5

Dead or Alive serijal je većini igrača popularan zbog znate već kojih elemenata(Lenny Face), ali je inače okej tabačina sa privlačnim sistemom koji zahteva preciznost i dobar tajming od igrača. Ono što Dead or Alive 5 takođe krasi je bogata ponuda sadržaja u vidu arena, boraca i modova igranja, a manjak svega ovoga je razlog što na listi nije novija šestica.

EA Sports UFC 3

Pored gomile igara sa grafikom u anime stilu, imamo i UFC 3, igru koja se više oslanja na realizam i uzbuđenje borbi koje donosi ovaj sport u pravom svetu. Igra ima dosta zadovoljavajući borbeni sistem gde svaki udarac ima težinu i nokaut u meču predstavlja pravi uspeh uz dosta taktike. Ovu igru krasi i to da u ring uskačete sa popularnim UFC borcima iz stvarnog sveta. Uskoro stiže i UFC 4

Killer Instinct

Serijal borilačkih koji je dominirao arkadama u poslednjoj deceniji prošlog milenijuma se pre nekoliko godina pojavio i na modernim sistemima i pokupio je dosta hvale sa gejmplejom koji donosi bliske i uzbudljive borbe sa gomilom komboa ali i kombo brejkera. Ono što olakšava igranje ovog naslova je automatsko izvođenje kombo poteza pritiskom na jedan taster, što igru čini primamljivijom kežual igračima.

Street Fighter 5

Verovatno i jedan od najprepoznatljivijih serijala koji vam prvo padne napamet kada se spomenu tabačine je Street Fighter. Sa petim delom smo iskusili pravo osveženje kako u vizuelnoj tako i u borbenoj prezentaciji. Ovde nije baš pametno uletati u brze borbe, već igra od vas traži malo strpljenja i taktiziranje kako biste dokazali da ste kralj borbe.

Soulcalibur VI

Dugo smo čekali na povratak Soulcalibur serijala i to se konačno odigralo, prošle godine smo dobili šesti deo u tabačini u kojoj umesto pesnica koristimo hladno oružje poput mačeva. Soulcalibur 6 donosi mnoge mehanike iz starijih delova koje su fanovi obožavali, ali i nove, poput Reversal Edge sistema koji unapređuje borbu, a tu je i bogati kreator karaktera, ako vam poznata lica dosade.

Dragon Ball FighterZ

Sa anime stilom imamo Dragon Ball FighterZ koja je na samom početku pokazala da je dostojna tabačina, a ne obična igra za fanove Gokua i ostale ekipe. Brze borbe čine ovu igri da se ističe, kao i timski modovi igranja za po 3 igrača, što se dosta retko viđa kod ostalih naslova sa liste.

Tekken 7

Bandai Namco je više puta dokazao da je Tekken serijal kultno ime u sferi borilačkih igara i Tekken 7 je to dodatno potvrdio i mnogi tvrde da je u pitanju najbolja igra u serijalu. Odlične i precizne kontrole, kombo sistemi i ogroman roster igrivih karaktera krase ovu igru, kao i easy mod za novajlije, kako im se snovi ne bi srušili odmah na početku.

Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo Switch sa svojim ekskluzivama ne zna da razočara, a Super Smash Bros. Ultimate je upravo i jedna od najbolje ocenjenih i najprodavanijih. Ova borilačka igra koja još uvek raste donosi na tone sadržaja u vidu nivoa, kreatora istih, i bukvalno sve Smash karaktere koji su se do sada pojavljivali. Bilo da igrate “u lokalu” sa ortacima ili onlajn, SSBU je nezaobilazna igra za sve ljubitelje dobrog tabanja, posedovali Switch ili ne.

Injustice 2

Slično kao Marvel vs Capcom, samo što ovde imamo bogatu ponudu heroja i antiheroja iz DC univerzuma, koji su odlično urađeni i moguće ih je nadograđivati kroz progresiju u igri, što nosi dosta široko iskustvo igranja i poprilično zanimljive elemente za igrače. Dosta igara sa ove liste imaju singlplejer kampanju, ali nijedna nije kao ona koja vas čeka u Injustice 2, i u kojoj ćete utrošiti sate i sate igranja.

Mortal Kombat XL/11

NetherRealm nam je doneo Injustice 2, ali ovaj studio takođe stoji iza daleko popularnijeg serijala koji se ističe po nasilju koje prezentuje fatality finišerima. Odlične borbe, zanimljiva priča i usklađeni multiplejer čine ovu igru toplom preporukom svim igračima, a sam Mortal Kombat 11 koji se nedavno pojavio predstavlja doslednog naslednika sa još unapređenijim gejmplejom i novim mehanikama. Takođe, priča je ponovo na visokom nivou i donosi sudar stare i nove škole.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top