Vesti

Prekinuta proizvodnja Xbox One S(Digital) i Xbox One X konzola

Polako protiču pripreme za dolazak nove generacije konzola, i u susret njihovom dolasku, Microsoft polako uvodi promene. Jedna od prvih promena koja dolazi je prekid proizvodnje generacije na izmaku, čime samo ograničen broj uređaja u svetu ostaje dostupan, barem kada su u pitanju određeni modeli.

Prvo su se pojavile glasine da je Microsoft prekinuo proizvodnju najmoćnije konzole ove generacije Xbox One X, zajedno sa potpuno digitalnim Xbox One S, pošto u nekim prodavnicama nije moguće kupiti te konzole, ili ih je ostao jako mali broj.

Glasine su sada i potvrđene, gde je rukovodstvo američke kompanije izjavilo da se proizvodnja Xbox One X i Xbox One S digitalne konzole obustavlja u susret novoj generaciji. Ovom prilikom je rečeno da će se Xbox One S sa čitačem diskova nastaviti da se proizvodi i u daljem periodu.

Sa druge strane, Sony još uvek ne odustaje od Playstation 4 konzole, već nastavlja sa proizvodnjom uređaja u generaciji na izmaku, pošto veruje da igrači trebaju imati izbora između kupovine nove, a samim tim i skuplje, konzole ili nešto starije sa već razvijenom bibliotekom naslova.

Svako ima svoje razloge za odluke koje donosi, a Microsoft je verovatno odlučio da proizvodnju ovih konzola obustavi zato što planira da od jeseni ponudi dosta pristupačniju konzolu nove generacije, koja bi se trebala zvati Xbox Series S.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top