Kolumne

TOP 10 letnjih igara

F1 2020 – 10. jul – PC, PS4, Xbox One

Vrele letnje staze u virtuelnom formatu biće aktivne zahvaljujući F1 2020. Codemasters se potrudio da novo trkačko iskustvo bolidima dodatno obogati u odnosu na prošlogodišnje, što je u prethodnom periodu pokazao sa nizom najava. Glavna novina je specijalna trkačka kampanja u kojoj je moguće reirati sopstvenog vozača Formule 1 i sa njim izgraditi karijeru. F1 2020 donosi i mod igranja sa prijateljima putem deljenog ekrana, sve aktuelne trkače, timove, kao i prefinjenije mehanike vožnje.

Death Stranding – 14. jul – PC

Najnovije iskustvo čuvenog Hidea Kodžime je prvobitno planirano kao Playstation 4 ekskluziva, ili je barem tako Death Stranding predstavljen publici. Ova neuobičajna avantura koja uključuje dosta hodanja i prelaženje velikih distanci, ovog leta stiže i za PC platformu. Sistemski zahtevi su već poznati, tako da ostaje samo da sačekate još jedno par nedelja do izlaska. U Death Stranding ćete videti dosta poznatih lica, pošto sve karaktere predstavljaju izuzetno talentovani glumci, kao što je Norman Ridus koji je u ulozi protagoniste Sema. Reakcije igrača za PS4 verziju su dosta podeljene, tako da sve ostaje na ličnom utisku i tome da li ko preferira kompleksne ideje Kodžime.

Hunting Simulator 2 – 16. jul – PC, PS4, Xbox One

Simulacija uhođenja životinja zarad dobijanja doslednih trofeja ili kvalitetne zabave, bez pravog ubijanja, dobija novo izdanje u vidu Hunting Simulator 2. Dvojka igrače vodi na pravi put oko sveta, sa velikim brojem lokacijema u kojima će biti 33 vrste, dostupne za uhođenje i eventualni ulov. Studio Neopica je rešio da licencira veliki broj elemenata u igri, tako da je svako od preko 160 oružja i odevni predmeti karaktera kreiran po uzoru na marku koja postoji u stvarnom svetu. Lov će se odvijati u društvu čovekovog najboljeg prijatelja, psa, i to ukupno 4 rase u ponudi, sa svakom koja nosi određene prednosti i mane.

Ghost of Tsushima – 17. jul – Playstation 4

Poslednja velika ekskluziva koju Soni donosi pred korisnike Playstation 4 konzole je samurajski Ghost of Tsushima. Feudalni Japan sa kraja 13. vek pretrpeće veliku nedaću u vidu invazije ratobornih Mongola, nakon čijeg pustošenja ostaje jedan jedini samuraj rešen da povrati čast i slobodu svom narodu. Tako ukratko glasi opis priče koja se očekuje, a po pitanju gejmplej doživljaja očekujte dosta mačevanja, istraživanja i generalno dugih borbi. Developer igre, Sucker Punch je svojevremeno izjavio da će Ghost of Tsushima posedovati izazovne sukobe gde će protivnici nepažnju kazniti brzim porazom. Pošto se dosta fanova razočaralo sa The Last of Us 2, Soniju je nekako ovo poslednja šansa da ne uprska sa još jednom PS4 ekskluzivom.

Grounded – 28. jul – PC, Xbox One

Najnovija igra studija Obsidian Entertainment, kreatora Fallout: New Vergas i Pillars of Eternity, ovog lega stiže kao Early Access naslov. Reč je o avanturi zvanoj Grounded, u kojoj će igračiti supiti u uloge mladih tinejdžera koji su iz odeđenog razloga umanjeni na veličinu insekata. Ovaj pomalo neuobičajeni naslov donosi reaktivni svet sa fokusom na istraživanje, kraftovanje, gradnju skloništa i borbu protiv raznih inače sitnih živuljki. Sa raznim insektima u bašti možete se susresti sami, ili u kooperativnom igranju za ukupno 4 igrača.

Destroy All Humans! Remake – 28. jul – PC, PS4, Xbox One

Destroy All Humans! Iz 2005. godine dobija rimejk izdanje, čime se na listi nalazi još jedno remake izdanje. Posao rada na modernizaciji igre imaju THQ Nordic i Black Forest Games, koji rade na dodavanju podrške za visoke rezolucije, kreiranje modela karaktera u skladu sa današnjom grafikom, kao i obogaćenih međuscena. Pored raznih osveženja koja dolaze kao stalno prisutni deo u svakoj igri, Destroy All Humans rimejk donosi i neke nivoe koji su isključeni iz originala. Ovo je zanimljiva akciona avantura u kojoj kontrolišete vanzemaljca sa namerom da prikupi što više DNK-a kod od ljudi i da ih time uništi kako bi omogućio kloniranje svoje vrste.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning – 18. avgust – PC, PS4, Xbox One

Leto remastera i rimejka se nastavlja sa Kingdoms of Amalur Re-Reckoning. Nakon što je listing na Microsoft prodavnici otkrio da se krčka remaster za Kingdoms of Amalur, THQ Nordic je i zvanično potvrdio postojanje Re-Reckoning verzije. Remaster ove igre iz 38 Studios sa sobom donosi poboljšani grafički kvalitet, kao i sav prethodno izdati sadržaj.

Mafia: Definitive Edition – 28. avgust – PC, PS4, Xbox One

Čuvena Mafia igra iz 2002. godine dobija više nego zasluženo rimejk izdanje. Hangar 13 i 2K Games prvu igru Mafia trilogije donose u endžinu na kojem je izgrađena trojka, tako da će original biti izrađen po današnjim standardima. Igra će takođe posedovati iste mehanike kao i pomenuti treći deo, dok će priča ostati nepromenjena, ali dopunjena. Ono što će biti velika novina za fanove je veća mapa i dodavanje motocikala kao prevoznih sredstava, dok je Hangar 13 verovatno poradio na još stvari. Za slučaj da ste zaboravili, ili ste novajlija, radnja igre se odvija u gradu Lost Heaven u periodu 30-ih godina prošlog veka, sa Tomijem Andželom iz čijeg ugla doživljavamo priču o organizovanom kriminalu.

Project Cars 3 – 28. avgust – PC, PS4, Xbox One

Slightly Mad Studios radi na velikim izmenama za Project Cars serijal trkačina, koje će pristići sa trećom igrom. Kreatori igara su isplanirali da serijal više približe publici tako što će ublažiti elemente simulacije i pojačati arkadno trkanje. Mešavina arkade i simulacije može dati različite rezultate, pogotovu kod dugogodišnjih fanova. Pored te velike promene, Project Cars 3 poseduje nova vozila, trkališta i karijerni mod bez predefinisanih automobila, već će svako biti potrebno nadograđivati.

Wasteland 3 – 28. avgust – PC, PS4, Xbox One

inExile Entertainment je za Wasteland 3 imao izuzetno uspešnu kampanju na crowdfunding platformi Fig, čime je obezbeđena bogata priča sa preko 50 sati sadržaja, multiplejer mod igranja i osvežena mehanika borbe po uzoru na onu iz XCOM. Međutim developer nije uspeo da obezbedi dovoljno vremena i da po planu Wasteland 3 donese sredinom maja, već je zbog poliranja sadržaja i optimizacije datum izlaska prebačen na kraj avgusta.

Napomena: Na listi se ne nalazi Horizon Zero Dawn, ali ćemo igri posvetiti zasebni tekst

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top