Vesti

U prodaju stigao SSD sa kapacitetom od 100TB, cena “samo” 40.000 dolara

Smeštajni prostor na računarima postaje sve veći problem, prvenstveno što ga uvek ima malo. Svako želi da uspomene sačuva na sigurnom mestu, da su mu sve igre dostupne na klik, bez potrebe za žrtvovanjemm dela prostora kako bi se napravilo mesto za nešto novo.

Kada su u pitanju video igre, bitka za prostor postaje sve teža, pošto rastući broj igara zauzima preko 100 GB prostora, a naslovi kao što je Call of Duty: Modern Warfare idu i preko 200GB. Ako spadate u ovu grupu, Nimbus Data je predstavio rešenje u vidu SSD-a sa kapacitetom od čak 100 terabajta prostora.

Model ExaDrive DC100 donosi dovoljno prostora za sve serije, filmove, video igre i još ponešto, ali sa 100TB kapaciteta ide i jaka cena. Za ovaj 3.5″ SSD potrebno je izdvojiti čak 40.000 dolara, što ga praktično čini i najskupljim kada se sagleda cena po gigabajtu(0,40$) i po terabajtu kapaciteta(400$).

Poređenja radi, umesto ovog SSD-a sa najvećim kapacitetom do sada za 40.000 dolara je moguće kupiti potpuno novi Volvo XC40 za 2020. godinu, ili Teslin Cybertruck u osnovnoj verziji.

Iako bi sa ovim kapacitetom bile rešene sve potrebe običnog potrošača, Exa Drive DC100 je ipak više namenjen istraživačkim centrima i sličnim organizacijama, znate, koje imaju tu vrstu novca.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top