PC

I pored malog broja izdatih igara, Capcom zabeležio rekodnu prodaju u prvom kvartalu ove godine

Fiskalni rezultati kompanije Capcom za prvi kvartal ove godine su objavljeni i potvrđuju nastavak rekordne zarade i pored malog broja objavljenih igara.

Zapravo, između 31. marta i 30. juna, u periodu koji označava prvi kvartal tekuće fiskalne godine, Capcom je doneo samo jedan naslov – Resident Evil 3 Remake – i on čak nije imao uopšte jaku početnu prodaju. Zahvaljujući jakom katalogu sa drugim naslovima, i povećanoj potrošnji izazvanoj korona virusom, ovaj japanski developer beleži rekordnu zaradu za prvi kvartal i porast od čak 32% u odnosu na prošlu godinu.

Capcom je za tri meseca zaradio oko 23,7 miliona jena i najveći doprinos je dala prodaja Monster Hunter World: Iceborne ekspanzije, kao i drugih igara iz Resident Evil serijala, primarno rimejk dvojke i sedmica. Resident Evil 3 Remake je do kraja juna prodat u 2,7 miliona kopija, što je u poređenju sa ranijim RE igrama slabo, pošto je Remake izdanje drugog dela 4,2 miliona prodatih primeraka dostigao za 5 nedelja.

Capcom je možda na putu da ostvari rekordnu prodaju na godišnjem nivou, ali će se slabi katalog igara u 2020. godini možda isprečiti u tome, pošto od ovog izdavača u bliskoj budućnosti dobijamo jedino Resident Evil Village, osim ako uskoro ne predstavi još AAA igara kao što planira.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top