PC

Zahvaljujući besplatnom darivanju na Epic Store, GTA 5 se sada još bolje prodaje

Možda i najveća vest godine, jeste ona od pre par meseci da je GTA 5 besplatan putem Epic Games Store. To pompezno darivanje kompanije Epic Games dovelo je do ogromnog interesovanja, pošto se ipak radi o najpopularnijoj igri decenije, što je rezultiralo u višesatnim problelima tokom upotrebe same platforme.

Još tada se znalo da neće to naškoditi mnogo kompanijama Rockstar i Take-Two, već je to ulaznica u GTA Online svet i dalju zaradu kroz mikrotransakcije. A sada, par meseci kasnije, vidimo besplatno deljenje GTA 5 čak i nije uticalo na dalju prodaju, već ju je zapravo poboljšalo.

U finansijskim rezultatima izdavača Take-Two, otkriveno je da se GTA 5 neposredno nakon promocije prodavao bolje nego u istom periodu prošle godine, ali nisu izdate zvanične cifre za poređenje. Otkriveno je da je sveukupni broj prodatih primeraka Grand Theft Auto 5 dostigao 135 miliona, povećanje od 5 miliona u odnosu na cifru sa kraja maja.

Takođe, jaka prodaja i darivanje na Epic Games Store, doveli su do rekordne potrošnje novca unutar GTA Online, kao i velikog broja prisutnih igrača.

Zahvaljujući količini novca koju GTA 5 donosi Rockstaru, logično je što se ne žure da donesu Grand Theft Auto 6, već se fokusiraju na novi sadržaj za Online komponentu. Do kraja godine se treba pojaviti i najveća ekspanzija do sada, koja navodno u igru donosi Liberty City, sa sve Nikom Belićem, a za narednu je već u planu meki remaster za PS5 i Xbox Series X.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top