Vesti

Potvrđeno! Xbox Series X konzola stiže ovog novembra sa preko 1000 dostupnih igara

Kako nam se približava kraj ove turbulentne 2020. godine, tako je sve bliži dolazak najnovije generacije konzola koju sačinjavaju Playstation 5 i Xbox Series X.

Obe strane i dalje kriju većinu ključnih detalja vezanih za svoje nove predstavnike brenda, iako dizajn već znamo. Ono što je daleko bitnije je cena i datum izlaska, pošto se do sada govori samo o prazničnoj sezoni kao periodu kada možemo očekivati izlazak.

Sada je Microsoft rešio da otkrije nešto konkretniji period izlaska, ali ne i tačan dan. U specijalnoj objavi na Xbox sajtu, sada stoji da Xbox Series X konzola dolazi u novembru. Novembar je ustaljeni mesec kada su u pitanju dolasci Xbox konzola, pošto je originalni Xbox izašao 15. a Xbox 360 i Xbox One 22. novembra. Vrlo je verovatno da će Microsoft pratiti iste datume, pa tako Xbox Series X možemo očekivati u drugoj polovini ovog meseca. Jedan od potencijalnih datuma je i 20. novembar, ili praktično bilo koji datum u susret Danu zahvalnosti.

Otkriveno je i da će na hiljade igara biti dostupno od prvog dana za igranje putem Xbox Series X, pre svega zahvaljujući backwards compatibility tehnologiji. Što se tiče noviteta, preko 50 novih igara je planirano do kraja godine koje su optimizovane za XSX, tu je i niz potpuno novih naslova/ekskluziva, kao što su Scorn, The Medium i slično, sa sve 40 igara koje su se ranije pojavile a optimizovane su do maksimuma.
Jedna od igara iz te cifre neće biti Halo Infinite, koji je prvobitno važio za predvodnika brenda. Odlaganje za 2021. godinu dolazi nakon negativne reakcije publike na prikazani gejmplej, kao i kako bi developeri u narednim mesecima posvetili više pažnje na poboljšanje proizvoda.

Jedan od ranijih planova od kojeg se odustalo je bio da Xbox Series X konzola postane dostupna još od avgusta, što bi dalo prednost u odnosu na Soni, ali to jednostavno nije bilo moguće izvesti zbog korona virusa i niza pratećih tehničkih poteškoća.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top