PlayStation 5

Baterija Playstation 5 kontrolera će trajati znatno duže u odnosu na DualShock 4

Playstation 5 konzola će doći u paketu sa novom generacijom kontrolera, koji sa novim umenom odustaje od starijeg generacijskog brendiranja, pošto više nije DualShock, već DualSense.

DualSense će doneti niz unapređenja pred kupce nove Sonijeve konzole, a jedno od novo otkrivenih je znatno jača baterija u odnosu na DualShock 4. Na Twitteru je otkriveno da će DualSense imati kapacitet baterije od 1560 mAh, u odnosu na 800/1000 mAh kod DS4(u zavisnosti od modela).

Nije otkriveno koliko će u praksi trajati DualSense, pošto osoba iza informacije nije imala prilike da kontroler koristi na duže staze, ali je sasvim logično da će vreme trajanja biti unapređeno i pored novih funkcija kao što su led osvetljenje, haptička podrška i slično.
Baterija izgleda neće biti ni najmanji problem, pošto ranije informacije o ovom kontroleru otkrivaju da će on podržavati brzo punjenje putem USB-C priključka, ili čak i bežično.

Dualshock 4 će biti kompatibilan sa Playstation 5, ali samo u određenim situacijama, odnosno kada igrate naslove koji su dostupni za Playstation 4 konzolu, dok PS5 ekskluzivni naslovi ne dolaze u obzir. To znači da ćete, recimo, moći igrati Horizon Zero Dawn sa Dualshock 4, ali ćete za Horizon Forbidden West morati igrati sa DualSense.

Razlog iza ove odluke je kako se evolucija i inovacije gejmpleja ne bi usporile upotrebnom kontrolera starije generacije, pošto DualSense nudi naprednu haptičku podršku sa kojom će se produbiti imerzija igrača.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top