PlayStation 5

Capcom još uvek uzdržan po pitanju povećanja cene igara, pažljivo prati situaciju

Nesumnjivo je da će nova generacija konzola pred igrače doneti niz inovacija, novih igara, unapređene tehnologije i kvalitet. Sa malo negativnije strane, velike su šanse da Playstation 5 i Xbox Series X sa sobom vuku i povećanje cena igara.

Cena igara sa standardnih 60 dolara se nije menjala kroz deceniju i više, dok su troškovi produkcije, zajedno sa obimom sadržaja značajno porasli. To su neki od glavnih argumenata kojima se koriste zagovornici povećanja cena, kao što je 2K Games, koji je već prošlog meseca otkrio da će NBA 2K21 koštati 70 dolara za PS5 u Xbox Series X.

Mnogi drugi developeri uveliko razmatraju uvođenje više cene igara, dok postoje i oni koji to neće uskoro učiniti, poput Microsofta i Ubisofta. Japanska kompanija Capcom, je sada otkrila nešto o potencijalnom poskupljenju svojih nadolazećih igara, prvenstveno gledano stav. Capcom još uvek nije u potpunosti jasan da li će povećati cenu next-gen igara, već i dalje ostaje uzdržan, ali zato pažljivo prati situaciju i trendove u industriji.

To znači da ova japanska kompanija još uvek nije spremna da cenu svojih nadolazećih igara prebaci na 70 dolara, već će ići u korak sa većinom drugih izdavača, što se može promeniti u budućnosti, kada se ukaže prilika. Za sada, izgleda kao da ćemo Resident Evil Village za PS5 i Xbox Series X uzeti bez promene u ceni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top