Mobile

Fortnite uklonjen sa App Store zbog opcije za indirektnu kupovinu V-Bucksa!

Epic Games i kompanija Apple(potencijalno i Google) ušle su u pravi rat prvenstveno vezan za način monetizovanja, a krajnji rezultat razmirica se odrazio na Fortnite.

Epic je već nekoliko puta digao glas protiv monopola prisutnog na iOS i Android operativnim sistemima, koji drže Apple i Google u vidu kontrole sadržaja, a pre svega sa čak 30% novca koji uzimaju od zarade koju neki izdavač ostvari.

Najnoviji potez koji je vlasnik igre Fortnite načinio je direktan udarac na ove dve kompanije, pošto je cenu glavne valute unutar igre načinio 20% nižom na svim platformama, osim na mobilnim uređajima, gde važe posebni uslovi. Ti uslovi nalažu da će V-Bucksi imaju istu cenu u standardnoj prodaji na App i Play prodavnicama, dok će popust od 20% važiti u slučaju da se kupci koriste funkcijom direktne kupovine.

Ovo je trajno sniženje je primarno veliki finansijski udarac za Apple pošto je u pitanju 30% manja zarada od igre koja je praktično u TOP 10 listi naslova sa najvećom zaradom na mesečnom nivou. Potez kompanije Epic Games veoma brzo je dobio povratni reakciju – Apple je Fortnite uklonio sa App Store.

U obrazloženju koje je dobio portal The Verge, Fortnite je uklonjen zato što je Epic Games prekršio pravila platforme kroz omogućavanje opcije za indirektnu kupovinu, gde nije moguće uzeti 30% poreza,  što nije u skladu sa načinom na koji Apple posluje.

Videćemo da li će neka strana na kraju popustiti, i da li će se na kraju Fortnite: Battle Royale vratiti na App Store. U borbi za što veću zaradu, najviše štete na kraju trpe igrači.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top