PC

Pošto postaje besplatan za igranje Rocket League dobija među-platformsku progresiju, evo kako funkcioniše

Najveća promena koja dolazi u Rocket League otkako ju je Psyonix objavio pre 5 godina tiče se monetizacije. Umesto naplaćivanja, prelazi se na free2play model koji će dozvoliti da se u motorizovanom fudbalu okuša još veći broj igrača.

Zajedno sa tom promenom, menja se i glavni “dom” igre na PC platformi, Rocket League sa Steama prelazi na Epic Games Store, koji je sada vlasnik developera. Naravno igra će ostati dostupna putem Steam platforme onima koji je tamo već poseduju, a ako neko želi, bez problema može preći na drugu platformu i sa sobom poneti sav dosadašnji napredak.

To postaje moguće zahvaljujući funkciji zvanoj među-platformska progresija, koja omogućava igračima da Rocket League na bilo kojoj platformi ili konzoli igraju i da im je uvek na raspolaganju isti sadržaj.

To će pre svega značiti za one koji planiraju da promene uređaj na kojem igraju Rocket League, a Epic Games je čitav proces nedavno objasnio, tako da nema razloga za brigu. Istorija mečeva i njihovih ishoda će se prebacivati sa jedne platforme na drugu, što je u slučaju EGS moguće odabirom primarne platforme, odnosno one na kojoj imate najviše napretka.

Što se tiče kozmetičkih predmeta, skinova i slično, celokupna kolekcija će biti dostupna na svim platfomama na kojima igrate, bez brige da ćete bilo šta kupljeno na Switch verziji izgubiti na PC-u.

Međuplatformsko igranje je već od ranije dostupno igračima što dodatno olakšava stvar sa prijateljima, jer novi igrači na PC verziji Rocket LEague neće biti zasebno izdvojeni od grupe koja ostaje da igra na Steamu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top