Vesti

Rocksteady optužen za ignorisanje uznemiravanja koje postoji nad zaposlenima

Studio Rocksteady, o kojem se ovih dana primarno govori u susret najavama Suicide Squad i Batman igara, sada je optužen za ignorisanje uznemiravanja koje je prisutno na radnom mestu i koje već dugi niz godina postoji nad zaposlenima, primarno ženskog pola.

Portal Guardian je imao prilike da objavi opširni članak u kojem je stupljeno u kontakt sa ženama zaposlenim u studiju Rocksteady koje su još pre dve godine poslale potpisano pismo čelnicima studija zbog problema kao što su seksualno uznemiravanje i vređanje ženskog pola.

Dve godine kasnije, odgovora i dalje nema, što je i razlog istupanja ženskih developera u javnost sa optužbama da se u studiju takav vid nasilja ignoriše. U članku se navodi da je jedini odgovor na pritužbe o seksualnom zlostavljanju bio jednočasovni seminar.

Osobe koje su javno optužile Rocksteady za ignorisanje zlostavljanja na radnom mestu, tvrde da nije bilo nikakvih rešenja do sada. Sa druge strane, Guardian je u istom članku objavio izjavu rukovodioca studija Rocksteady koju je nedavno dobio upravo povodom ovih optužbi. U odgovoru je potvrđeno da je 2018. godine dobijeno pismo od strane radnica, ali i da su preduzete mere, kao i da se konstantno radi na unapređenju kulture i jednakosti na radnom mestu.

U ovoj godini je otkriveno dosta dokaza o postojanju zlostavljanja u raznim studijima za razvoj video igara širom sveta. Reakcije na takva otkrića bila su različita, gde je verovatno najradikalniji pristup imao francuski Ubisoft, koji je pokrenuo unutrašnju istragu koja je rezultovala nizom otpuštanja ljudi koji su svoju poziciju zloupotrebili na različite načine, među kojima se nalazi i doskorašnji vođa razvoja Assassin’s Creed Valhalla, Ašraf Ismail.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top