PC

Potencijalni problemi za Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2? Otpušten glavni pisac

Jedna od najiščekivanijih igara današnjice, Vampire: The Masquerade – Bloodline 2, dobila je ogromnu promenu u vidu glavne postavke vodećih developera.

Izdavač igre, Paradox Interactive objavio je da je glavni pisac, Brajan Micoda otpušten, bez ikakvog obrazloženja. Zajedno sa njim, poziciju kreativnog producenta napustio je i Kaj Kluni. U zvaničnom saopštenju, Paradox objašnjava da se radi o promeni koja će osigurati da se kreira najbolja moguća Vampire: The Masquerade igre, bez navođenja jasnih problema koji su doveli do otpuštanja.

Vrlo je moguće da iza ovih otpuštanja stoji skandal sa Krisom Avelonom, koji je takođe radio na ovom naslovu. Na mesto otpuštenih dolazi Aleksandar Mandrijka koji će do kraja nadgledati proces razvoja kao kreativni konsultant.

Brajan Micoda, otpušteni pisac iza Bloodlines 2, je za Rock Paper Shotgun dao objašnjenje, i otkrio je da je bez posla ostao već 16. jula, a da su ga i pre toga isključili iz pojedinih razgovora o planovima za igru. On je objasnio da je tokom 5 godina rada na igri dao ogroman doprinos, u njegovoj dnevnoj sobi je nastala priča i odabrana je glavna postavka karaktera, a on se sam potrudio da ideja za igru bude poslata izdavaču Paradox.

Naravno, fanove više brine sudbina igre i da li ova optuštanja vode u dalje probleme. Bloodlines 2 je već nedavno odložen za narednu godinu, bez ikakvog konkretnijeg datuma, tako da developer ima dovoljno prostora za dodatna pomeranja bez objavljivanja. Ako gledamo sa optimističnije strane, narativni deo igre je verovatno već priveden kraju, tako da Bloodlines 2 možda neće pretrpeti velike posledice od ovih otpuštanja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top