PC

Internet Explorer naredne godine ostaje bez zvanične podrške

Čuveni Internet Explorer od 2021. godine odlazi u istoriju.

Kako bi se fokus za korisnike okrenuo ka još uvek svežem Edge pretraživaču, Microsoft je odlučio da prekine zvaničnu podršku za Internet Explorer 17. avgusta 2021. godine.

Sa podrškom se prestaje i za osnovno izdanje Microsoft Edge pretraživača, koje se pojavilo sa samim Windows 10 operativnim sistemom. Iako je generalno interesovanje za ove pretraživače jako nisko, i dalje postoji određena baza korisnika iza Internet Explorera, i to su primarno firme koje još uvek nisu prešle na noviju generaciju, ali će sada biti primorani na promenu.

Microsoft će ovom prilikom pokušati da agresivnije promoviše svoj Edge pretraživač koji je odnedavno unapređen kako bi bio primamljiviji, ali nikako da se ostvari na tom polju, pošto korisnicima daleko više odgovaraju alternative drugih kompanija.

Internet Explorer je primarno bio predmet brojnih internet šala u proteklim godinama, mahom zbog usporenosti koja ga krasi, kao i na račun Bing endžina za pretragu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top