PlayStation 5

Prva reklama za Playstation 5 konzolu obećava do sada neviđeni doživljaj za igrače

Dok čekamo da Sony konačno otkrije kada će se Playstation 5 konzola pojaviti, i koliko će koštati, stigla je nova reklama za ovu nadolazeću konzolu, koja izgleda kao da je namenjena za TV.

Na jutjub kanalu Playstation je objavljen kratki video koji ne prikazuje nijednu od najavljenih Playstation 5 igara, ali se bavi određenim prednostima koje će one doneti. Fokus u ovoj reklami je na pojmu imerzije, odnosno elementima koji će pomoći igraćima da urone u svet igara nove generacije. Na ovaj video se nadovezuje Playstation Blog, sa brojnim svedočenjima developera i njihovim idejama koje su postale stvarnost zahvaljujući ovim inovacijama.

Video prikazuje elemente koje će igrači iz različitih naslova moći da iskuse(a do sada nisu) pre svega kroz unapređenu haptičku podršku koju nosi DualSense kontroler. Prema patentima i do sada poznatim informacijama, peta generacija Playstation kotrolera će omogućiti igračima da u svojim rukama osete vremenske uslove, trenje lošeg terena, kao i jačinu zatezanja strele putem adaptivnih tastera, što je samo početak.

Još jedan element koji se može iskusiti u videu, a ne vezuje se za kontroler jeste 3D Audio, unapređena zvučna komponenta u igrama, sa zvucima koji dopiru iz istog pravca kao u samoj igri, sa ciljem da se igrač oseti kao da je tamo. Odlični audio je prisutan u videu ispod, ali preporučujemo da pri gledanju koristite slušalice!

Ovo su neki od poznatih elemenata i poprilično su zanimljivi, tako da je sasvim logična odluka Sonija da ih koristi za promociju Playstation 5 konzole. Prema nekim glasinama, uskoro će se održati još jedan PS5 događaj, posvećen nizu novina za ovu konzolu, gde se očekuju najave novih naslova, kao i konačno otkrivanje cene za standardnu i digitalnu verziju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top