Vesti

Kolekcionarska izdanja Ubisoft igara za Xbox konzole dolaze bez diskova, ne i za Playstation

Kolekcionarska izdanja velikog broja izdavača za video igre su tu kako bi kupcima za višu cenu ponudili dodatni sadržaj i niz drugih bonusa, kao što su figure, odevni predmeti i slično.

Generalno pravilo je do sada bilo da kolekcionarsko izdanje sa sobom nosi i fizičko izdanje igre zbog koje postoji, sa specijalno dizajniranim omotom i dodacima. Kompanija Ubisoft je jedna od onih koja se izuzetno trudi da privuče igrače na kupovinu kolekcionarskih izdanja za različitim pogodnostima, kao što je LED lobanja za Watch Dogs Legion.

Upravo Ubisoft sada menja politiku izdavanja kolekcionarskih izdanja, i to pre svega za Xbox konzole. U specijalnoj objavi otkriveno je da će kolekcionarska izdanja za Xbox dolaziti bez fizičkih kopija igara, odnosno bez diskova, već će igrači umesto toga dobiti digitalni ključ za registrovanje proizvoda.

U objavi se ističe da promena neće važiti za Playstation 4 verzije, kao i za Xbox u Severnoj Americi, što može biti dosta zbunjujuće. Radi se o kolekcionarskim izdanjima za nadolazeće naslove Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs Legion i Far Cry 6. I pored toga što fizička kopija za Xbox konzole neće biti prisutna, cena se ne menja značajno.

Nije otkriven pravi razlog ove promene, ali je verovatno ispitivanje terena, pošto Microsoft jednu od novih Xbox konzola donosi bez čitača diskova, a već postoji jeftinija verzija Xbox One konzole koja ne prima diskove.

U svakom slučaju, igrači sa kolekcionarskim izdanjima za navedene igre barem dobijaju ključ za preuzimanje, dok je u prošlosti bilo nekoliko slučajeva gde skupoceno izdanje nije donosilo digitalni ključ za igru, već je ona morala biti kupljena zasebno, kao što je ovo izdanje za Battlefield 1.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top