Vesti

Mešavina računara i konzole – Atari VCS – dolazi sa cenom od 700$

Sve oči su trenutno uprte u Soni i Microsoft zbog dolaska nove generacije konzola u vidu Playstation 5 i Xbox Series X. Fanovi pažljivo prate razvoj situacije koja treba kulminirati dolaskom ovih konzola na jesen.

Međutim, tu imamo i trećeg igrača, legendarni Atari koji na tržište donosi hibrid. To je Atari VCS, mešavina PC-a i konzole koja za cilj ima spoj dva sveta kao moderni gejming i video sistem za digitalnu zabavu. Konzola će omogućiti korisnicima da uživaju u video igrama, kao i u ostalim elementima, poput uživanja u video sadržajima.

Atari VCS će doneti Asterioids, Missile Command i sve ostale kultne Atari naslove, dok su u planu rimejk i remaster izdanja određenih, ali će i veliki broj naslova, inače dostupnih za PC biti dostupan ovde, pošto konzolu pokreće Windows 10 operativni sistem.

Ono što ovu konzolu čini hibridom, je i podrška za punu podršku miša i tastature kao periferija, pored joysticka i  bežičnog kontrolera koji kreirani za konzolu. Sve to će naravno doći sa određenom cenom, koja će biti generalno viša od planiranih za PS5/XSX. Bazična verzija konzole koštaće 700 dolara, dok će paket sa džojstikom i bežičnim kontrolerom koštati 850$.

Za obožavatelje retro dizajna, izgled konzole će biti glavna prodajna tačka, pošto Atari VCS izgleda kao da izlazi pred praznike 1986. godine. Konzola izgleda autentično i taj dizajn prate i njene preiferije, gde kao da je budućnost iscrtana u 50 godina dugoj istoriji ove kompanije.  Ono što se nalazi unutar konzole je za sada misterija, pošto nema zvanično otkrivenih specifikacija. Poznato je samo da su procesor i grafički čip proizvođača AMD, da će smeštajni kapacitet čini SSD i da postoje Wi-Fi i USB.

Atari VCS će se pojaviti takođe ove jeseni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top