PlayStation 5

Sony patentirao sistem koji će detektovati kako igrači drže PS5 kontroler

Sony nastoji da brojne nove tehnologije objedini sa Playstation 5 konzolom, što se moglo zaključiti na osnovu brojnih zanimljivih zahteva za patentiranje, kao što je virtuelni gejming ortak/ljubimac.

Najnoviji patent koji se našao na internetu otkriva sistem koji se vezuje za DualSense kontroler, čija će funkcija biti detektovanje načina na koji igrači drže kontroler.

Za DualSense je već otkriveno da će imati adaptivne tastere koji će pružati otpor pri određenim aktivnostima, kao i haptičku podršku koja će omogućiti igračima da osete podlogu po kojoj se kreću zajedno sa vremenskim uslovima. Ali koji doprinos donosi detektovanje načina na koji igrači drže PS5 kontroler?

Ovaj sistem bi najviše koristi imao za igrače koji dele jedan Playstation uređaj sa još nekim, pošto bi on kroz period od oko 60 sekundi detektovao način na koji određeni korisnik drži kontroler, odnosno njegov ustaljeni stil, i samim tim bi se automatski logovao na njegov profil. Samim tim bi se igračima omogućilo da ulaze u igru bez potrebe za manuelnim logovanjem, već bi to sve radio ovaj sistem.

Kada se pojavi, sistem će omogućiti da se dostignuća u igrama ne pripisuju, recimo vašem cimeru, već bi DualSense prepoznao da ste to vi i sve bi išlo na vaš nalog. Ovo može biti još korisnije kada se igra kroz PSVR.

Moć DualSense kontrolera je prikazana prošle nedelje sa specijalnom TV reklamom, a sada čekamo da se cena Playstation 5 konzole konačno otkrije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top