PC

Za WoW: Shadowlands ekspanziju će vam trebati SSD kao minimum, i to sa 100GB slobodnog prostora

Sada kada konačno znamo i datum izlaska za Shadowlands ekspanziju za World of Warcraft, Blizzard je rešio da otkrije i to kakav će računar biti potreban za igranje, i to sa jednim veoma zanimljivim zahtevom.

Opšte je poznato da WoW ekspanzije generalno ne zahtevaju previše računarske snage za pokretanje, ali sa Shadowlands to nije slučaj, pogotovu kada u obzir uzmete smeštajni prostor. Blizzard je u nedavno objavljenim sistemskim zahtevima naveo da je potrebno čak 100GB slobodnog prostora i to na SSD-u kao minimum.

SSD se u sistemskim zahtevima do sada spominjao, ali ne kao minimum u ovom slučaju, već više kao preporuka, poput recimo kod odličnog Microsoft Flight Simulatora. SSD je kao smeštajni kapacitet izuzetno dobar zbog znatno veće brzine učitavanja u odnosu na standardni HDD, ali je mana i dalje visoka cena.

Naravno, velika je verovatnoća da će Shadowlands raditi i na običnom hard disku, s tim što će igrači biti suočeni sa dosta sporim učitavanjem sveta igre.

Ostatak sistemskih zahteva nije nešto što će ostaviti igrače bez daha, barem ne kada pogledamo minimalne:

 

Minimalni sistemski zahtevi:

  • Procesor: Intel Core i5-3450 ili AMD FX 8300
  • Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 760 ili AMD Radeon RX 560
  • RAM: 4GB
  • Prostor na disku: 100GB SSD

Preporučeni sistemski zahtevi:

  • Procesor: Intel Core i7-6700K ili AMD Ryzen 7 2700X
  • Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1080 ili AMD Radeon RX Vega 65
  • RAM: 8GB
  • Prostor na disku: 100 GB SSD
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top