PC

Baldur’s Gate 3 izlazi krajem septembra, tu je sinematik i gejmplej video

Dugo očekivani Baldur’s Gate 3 nekako kao da izmiče iz ruku fanova serijala, sa konstantnim odlaganjem iz različitih razloga, ali sada studio Larian donosi dobre vesti u vidu konkretnog datuma izlaska.

Na nedavno održanom događaju posvećenom upravo igri Baldur’s Gate 3, developer je pružio novi datum kada dolazi u Steam Early Access – 30. septembar – to jest, ako se neki drugi problem ne ispreči, pošto je razvojni tim i dalje u procesu optimizacije.

Na događaju nije bilo jedino datuma izlaska, već se govorilo o sadržaju koji će biti pružen tokom faze ranog pristupa na Steamu. EA verzija Baldur’s Gate 3 će nuditi 5 Origin karaktera, nekoliko različitih lokacija i ono što se u njima nudi. Vremenski gledano, igrače očekuje oko 20 sati gejmpleja, sa 80 borbenih sukova, 596 sporednih karaktera i 46.000 linija dijaloga.

Od elemenata koji će nedostajati, multiplejer na samom početku faze ranog pristupa neće biti dostupan, ali Larian planira da ga implementira kasnijeg datuma. Za to ima i više nego dovoljno vremena, pošto planira da Baldur’s Gate 3 u ovoj fazi zadrži najmanje godinu dana. Odluka da se Early Access održi za ovu igru ne dolazi zbog pandemije korona virusa, već zbog pozitivnog iskustva sa Original Sin, gde je EA faza pomogla da se finalna verzija značajno unapredi i dopuni.

U trajanju od 6 minuta, dodat je novi sinematik koji obiluje lavkraftovskim čudovištima i ima puno akcije. Pruženo je i oko 2 minuta gejmpeja koji otkriva novo čudovište u Baldur’s Gate svetu i na samom početku prikazuje mračnu notu igre.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top