PC

Call of Duty: Black Ops Cold War zabranjen u Kini zbog prikaza incidenata sa Tijanmen skvera

Kinesko tržište predstavlja jedno od najvećih na svetu, sa visokim potencijalom zarade za veliki broj developera, ali je i izuzetno strogo, zbog političkog režima koji ne toleriše ni naizgled bezazlene stvari.

Do sada je bilo nebrojeno mnogo slučajeva zabrane izlaska određenih naslova u Kini, iz različitih razloga, a toj listi se pridružuje i najnoviji Call of Duty naslov – Black Ops Cold War. Ova igra još uvek nije valjano najavljena, a tek se treba pojaviti krajem godine, a njome se Activision već zamerio Kini.

Sporni detalj koji je doveo do zabrane izlaska ovog naslova u najmnogoljudnijoj državi na svetu nalazi se u tizeru koji se sastoji iz  materijala sačinjenog mahom tokom perioda Hladnog rata. U tom videu prikazanom prošle nedelje se nalazi svega par sekundi tokom kojih je prikazan incident sa Tijanmen skvera.

Radi se o događaju sa kraja 80-ih godina prošlog veka koji čine masovni protesti protiv tadašnjih vlasti što je na kraju rezultiralo masakrom koji su počinili kineski vojnici nad učesnicima protesta. Kina se oštro trudi da se ovaj događaj zaboravi kroz strogu cenzuru, pa je zato i video vezan za Black Ops Cold War oštro osuđivan i doveo je do zabrane pojavljivanja  u ovoj zemlji.

Nedavno prikazani tizer ne prikazuje igru konkretno, ali do novih detalja nećemo morati puno da čekamo, pošto je Activision puno otkrivanje igre zakazao za 26. avgust.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top