Nintendo Switch

Digitalno izdanje Summer Games Done Quick obezbedilo 2,3 miliona dolara u humanitarne svrhe

Godišnje speedrun takmičenje koje se svake godine održava tokom leta u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za humanitarne svrhe je ove godine održano u nešto drugačijem formatu nego do sada.

Razlog za to je korona virus, ali organizatori na svu sreću nisu odustali u potpunosti već su se prilagodili situaciji i tako je nastao digitalni Summer Games Done Quick. Naravno, ponuda takmičara i sadržaja bila je oslabljena u odnosu na tradicionalna izdanja, ali je ipak sakupljena velika količina novca.

Speedrunneri su svojim poduhvatima uspeli da privuku ogroman broj donacija, sa sumom koja je na kraju događaja iznosila nešto preko 2,3 miliona dolara što je stvarno impresivno. Sav novac ide organizaciji Lekari bez granica, pošto je uzevši u obzir okolnosti u kojima se svet trenutno nalazi njoj najpotrebniji novac.

Za one koji su pratili događaj bilo je prilike videti dosta zanimljivih brzih prelazaka, kao što je speedrun u Half-Life: Alyx, verovatno prve VR igre koja je bila na Summer Games Done Quick. Naravno, bilo je tu još dosta igara kao što je običaj, a zanimljive prelaske možete pronaći na zvaničnom Jutjub kanalu događaja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top