PlayStation 4

Do sada prodato 112 miliona PS4 konzola, prodaja igara u značajnom porastu

Najnoviji finansijski rezultati kompanije Sony za prvi kvartal tekuće fiskalne godine prikazuju jaku zaradu, na osnovu koje gotovo kao da se stiče utisak da nova generacija Playstation konzola nije na pomolu.

Popularnost Playstation 4 konzole nastavlja da se održava na visokom nivou, iako je i zvanično poznata Playstation 5 konzola koja će se pojaviti do kraja godine, dok je prodaja ekskluziva u prethodna tri meseca dostigla rekodni broj, što se pripisuje pandemiji korona virusa.

Soni je objavio da je do sada prodato 112,3 miliona Playstation 4 konzola, što je skok od oko 2 miliona u odnosu na maj mesec. Kada je u pitanju  prodaja samo first-party igara, odnosno ekskluziva na kojima rade Sony studiji, u prvom kvartalu je prodato čak 18,5 miliona igara, praktično petina od ukupno prodatih 91 milion naslova od dolaska PS4 generacije.

Veliki broj igrača je rešio da se gejmingom izbori sa pandemijom korona virusa i za to je izgleda najviše birao četvorku, što se ogleda u velikom broju prodatih igara, gde The Last of Us 2 predvodi sa 4 miliona prodatih primeraka u prva tri dana od izlaska. Što se tiče same zarade, Sony je izvestio da je u periodu od 31. mart do 30. juna zaradio 5,7 milijardi dolara, za gotovo trećinu više u odnosu na isti period prošle godine.

Playstation Plus servis je takođe imao impresivne rezultate tokom prvog kvartala, sa porastom broja korisnika od čak 8,7 miliona, što Sony opisuje kao najveće pojačanje do sada.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top